Боляче, небезпечно та інші міфи про геморой
Categories
Здоровье

Боляче, небезпечно та інші міфи про геморой

Геморой – захворювання, про яке не прийнято відкрито говорити. Можливо, це і спричинило безліч міфів, які є в мережі і які можна почути від інших по секрету. Але давайте розбиратися з тим, що правда, а що немає щодо геморою, щоб краще розуміти особливості хвороби, її лікування та профілактики. ТОП 7 кращих свічок від геморою за цим посиланням https://vnk1.kiev.ua/disease/rejting-top-7-krashhix-svichok-vid-gemoroyu-plyusi-i-minusi-sklad-vidguki-cini/.

№ 1 – геморой буде, якщо довго сидіти

Насправді, брак руху — лише один із факторів ризику розвитку цього захворювання. Має значення саме тривала сидяча поза, тому що при цьому відбувається застій крові у малому тазі.

Але геморой може виникнути і з інших причин:

– ослаблення сполучної тканини з віком або через спадковість;

– Великі фізичні навантаження, підняття тягарів;

– вагітність;

– часті запори та напруження при дефекації.

Тому геморой не рідкість навіть у молодих та спортивних людей і зовсім не гарантовано кожному, чия робота пов’язана з довгим сидінням.

№ 2 – геморой легко розпізнати

Вважається, що проблему легко помітити за характерними ознаками: зовнішніми гемороїдальними вузлами, слідами крові на туалетному папері при дефекації та болю в області заднього проходу.

Насправді є внутрішній геморой, коли ніяких зовнішніх ознак немає (детальніше про нього ми вже розповідали тут), а біль та кров на ранніх стадіях не завжди турбують.

Ось найповніший перелік типових скарг при геморої:

– дискомфорт у періанальній ділянці (біль, свербіж, печіння);

– Почуття стороннього тіла в прямій кишці, неповного спорожнення;

– гемороїдальні вузли зовнішні (легко помітні) або внутрішні (визначаються при пальцевому дослідженні);

– Кров при дефекації.

Будь-який із цих симптомів має стати приводом для консультації з проктологом.

Боляче, небезпечно та інші міфи про геморой

№ 3 – болить, крові – це геморой

Це одна з частих помилок, через яку людина починає лікувати неіснуючий геморой засобами з реклами і втрачає час лікування цього захворювання. З такими симптомами можуть протікати не тільки геморой, а й нориці, анальні тріщини, поліпи, новоутворення та деякі інші захворювання кишечника. Звичайно, свічки та мазі від геморою в цих випадках будуть марними, тому радимо не ризикувати із самолікуванням і не затягувати зі зверненням до лікаря.

№ 4 – якщо не лікувати геморой, він перейде в рак

Спростуємо і цей міф: геморой не є причиною злоякісної пухлини. Він може стати причиною великої крововтрати, набряку і навіть некрозу тканин у періанальній ділянці. А думка про рак як про ускладнення геморою швидше за все виникла від того, що на початкових стадіях симптоми геморою та раку можуть бути схожими. Через якийсь час, коли з’ясовується реальний діагноз, людина пов’язує розвиток раку з невиліковним геморою.

№ 5 – для лікування геморою потрібна тільки операція

Насправді позбавитися гемороїдальних вузлів можна як за допомогою операції (тут є різні методи проведення втручання), так і за допомогою консервативних методів лікування. Відповідний у кожному конкретному випадку методи потрібно вибирати разом із лікарем і дотримуватися рекомендацій надалі для профілактики геморою в майбутньому.

Leave a comment

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *