Categories
Семья и дети

Чому жінки вибирають чоловіків, схожих на своїх батьків

Дійсно, жінки в більшості випадків вибирають в супутники життя чоловіків, схожих на своїх батьків. Часто це проявляється не стільки зовні, скільки в поведінці чоловіка, його ставлення до дружини і дітей. Справа в тому, що модель сім’ї дівчинки вбирають з раннього дитинства. Часто вони бачать сім’ю своїх батьків як єдино правильний варіант розвитку сценарію відносин. І добре, якщо в родині щаслива мама, а тато – люблячий і турботливий. Але що, якщо у вашій сім’ї все було не так, а ви все одно намагаєтеся побудувати своє щастя, підсвідомо відштовхуючись від цієї неправильної моделі?

Існує кілька типових сценаріїв яких варто уникати, якщо ваша мета – щасливі і гармонійні стосунки. Про це сьогодні розповідають на сайті applemint.com.ua. Отже, давайте почнемо!

Чому жінки вибирають чоловіків, схожих на своїх батьків

«Я буду хорошою, тільки люби мене!»

Бажання постійно догоджати чоловікові, будь-якими способами завойовуючи його любов і схвалення, часто виникає у жінок, чиї батьки завжди були зайняті своїми справами. «Відійди», «Не заважай», «Не до тебе», – стандартні фрази, що дівчинка могла чути від вічно зайнятого тата. Подорослішавши, жінка залишається наодинці з власним гештальтом, адже настільки потрібного батьківської уваги вона так і не отримала. Як наслідок, вона знаходить такого ж зайнятого чоловіка, якого завжди не до неї. Тепер у жінки є новий об’єкт, який потрібно вражати і всіляко догоджати, щоб отримати хоч дещицю любові і ніжності.

Коли це відбувається, жінка пурхає на крилах, але епізоди щастя з обраним типом чоловіки – рідкісне явище. Найчастіше вона, за його словами, «все робить не так» і дуже страждає від його холодного відносини.

Вічна жертва

Жінки, які жили в сім’ях, де тато бив і знущався над мамою або зловживав алкоголем, виростають з психологією жертви. Вони бачили, як мама справлялася з неадекватною поведінкою батька, як вчилася жити з цією людиною. В результаті більшість жінок-жертв не уникають чоловіків, схожих на своїх батьків, а, навпаки, терплять образи, сподіваючись, що проблема в один момент вирішиться сама собою.

Усвідомивши, що ви живете за сценарієм жінки-жертви, не замислюючись, йдіть з відносин. В них вас не чекає нічого, крім горя і розчарування. . .

Татова принцеса

Жінки, батьки яких не чули в них душі, намагаючись всіляко догодити, виростаючи, залишаються все тими ж принцесами. Вони шукають чоловіків, які будуть носити їх на руках, виконуючи будь-який каприз і потураючи найменших примхам. Але гармонійні стосунки – ті, в яких жінка не тільки черпає ресурс чоловіки, але і наповнює його внутрішній посудину ніжністю і любов’ю. Однобокі відносини, в яких жінка приймає чоловічу турботу як даність, не бажаючи давати нічого натомість, свідомо приречені на провал.

Щоб не залишитися одній, жінка-принцеса повинна переглянути своє ставлення до життя, стримати щеплений їй в дитинстві егоїзм і навчитися віддавати, а не тільки брати і вимагати.

Чому жінки вибирають чоловіків, схожих на своїх батьків

«Сильна і незалежна»

Так, у мене є чоловік. Але він рівним рахунком ні на що не здатний – ні цвях забити, ні суп зварити. Доводиться тягнути будинок самої, працювати на двох роботах, займатися дітьми. . . Таку модель сім’ї зазвичай вибирають дочки «слабких батьків» і сильних матерів, які звалювати на себе непосильну ношу і справлялися з усім самостійно. Такі жінки звикли самі вирішувати виниклі проблеми – починаючи побутовими і закінчуючи фінансовими. Зазвичай праця «героїнь» сприймається їх чоловіками, як даність – замість того, щоб допомогти жінці, вони воліють «не лізти»: «Все одно я все зроблю не так. ». В результаті змучені жінки стають жорсткими і озлобленими, а про сімейне щастя навіть не замислюються – їм просто ніколи.

Вихід з такої ситуації є – постарайтеся «послабити віжки» і передайте кермо влади в руки чоловіка. Все-таки саме він історично є добувачем і годувальником. Дайте чоловікові відчути себе справжнім чоловіком, і ви побачите – він здатний на багато що!

«Нехай гуляє, їсти все одно прийде додому.»

Дівчатка, в сім’ях яких тато ходив «наліво», а мама приймала це як належне, часто вважають подібні відносини нормою. Вони вибачають чоловікам за зраду зрадою, вважаючи, що нічого страшного не відбувається. «Він завжди до мене повертається, я звикла, навіщо щось змінювати. » Чоловік може «відійти» раз – в цьому випадку ви самі вирішуєте, чи варто працювати над стосунками і намагатися разом пережити зраду. Але якщо ситуація повторюється неодноразово, відносини краще завершити.

Повірте, навіть якщо ваша мама була щаслива поруч з татом, який регулярно їй зраджував, ви не повинні проживати її життя. Ви – не вона, і самі вибираєте сценарій своїх відносин.

Звичайно, зустрічаються і «контрсценарии», коли жінка, усвідомивши помилки своїх батьків, намагається не допускати їх у власному житті. Однак, на жаль, жодна жінка не застрахована від «токсичних» відносин, в яких чоловік п’є, ображає або не помічає її. Єдине правило: у відносинах, щасливих чи не дуже, винні обидва.

Яскравий приклад тому – історія моєї учениці, яка виросла в щасливою і люблячої сім’ї. Її батько був сильним і ніжним, і їй здавалося, що всі чоловіки такі, як тато. Але, вийшовши заміж, вона зрозуміла, що помилилася – її чоловік не вмів ні проявляти турботу, ні брати на себе відповідальність за сім’ю. Завершивши відносини, жінка стала цуратися чоловіків, боячись знову помилитися, і нам довелося провести колосальну роботу, поки вона знову не навчилася довіряти протилежної статі.

Якщо ви не хочете стати частиною несприятливого сценарію розвитку відносин, настав час зрозуміти себе і усвідомити, куди потрібно рухатися, щоб побудувати гармонійні стосунки з коханим і люблячим чоловіком. Не пропустіть корисні поради, які допоможуть вам стати кращою версією себе і вибудувати щасливі стосунки!

Leave a comment

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *