Як собака виявляє свою любов до господаря
Categories
Новости

Як собака виявляє свою любов до господаря

Собаки протягом багатьох століть живуть поруч із людиною і допомагають їй. Недарма говориться, що собака – відданий друг людини. Але не варто забувати, що пси – зграйні тварини, і їм потрібен ватажок.

Якщо власник займається з псом, приділяє йому час і показує кохання, то пес відповідає тим самим. Тільки собаки не вміють говорити, але своє кохання вони показують по-своєму. Як порахувати вік собаки за людськими мірками розповідають тут https://kultura.poltava.ua/yak-poraxuvati-vik-sobaki-za-lyudskimi-mirkami/.

Виляння хвостом

Якщо пес виляє хвостиком у різні боки, отже, він радий. Особливо це проявляється, коли господар приходить із роботи або гладить пса.

Повискування та поскулювання

Іноді песики видають різні звуки, висловлюючи таким чином радість та любов до господаря. При цьому песик може виляти хвостиком, він сподівається, що людина погладить його.

Облизування

Облизуванням господаря пес виражає гору любові до господаря. Так собаки облизують своїх дітей, показуючи, що їм нічого не загрожує.

Ходіння за господарем

Такою поведінкою пес висловлює не лише кохання, а ще й охороняє господаря. Наслідуючи п’яти, собака натякає, що готова піти на край світу за господарем.

Собака встає на задні лапи

Собака рада зустрічі. Наприклад, вона може стати на задні лапи, а передні покласти на господаря. Така поведінка показує і кохання, і довіру.

Як собака виявляє свою любов до господаря

Пес лягає на спину

Це гора довіри господареві. Пес не боїться лягати в небезпечну для себе позу, а він хоче, щоб його погладили по животику.

Торкання мочкою носа

Коли песик сумує або йому хочеться, щоб його пошкодували та погладили, він тицяється носом у господаря. А іноді й піднімає носом господарську руку на себе, натякаючи, щоб його погладили.

Кладе голову на коліна

Собачки часто кладуть на коліна господаря голову. Така поведінка говорить про те, що пес хоче побути з господарем удвох. А іноді й намагаються повністю лягти на ноги господареві. Адже собаки добре пам’ятають, що у щеняцтві їх брали на руки чи клали на коліна.

Вигинає спину

Якщо песик хоче пограти, він починає стрибати у бік господаря. При цьому спина трохи вигнута, а задня частина піднімається. Приймаючи таку позу, собаки грають із цуценятами.

Висновок

Крім описаних проявів кохання, кожен собака індивідуальний, і може мати свої звички та вираження почуттів. До речі! Деякі собаки за прояву любові до господаря можуть посміхатися. Люди, які не знають, думають, що пес сколюється. Особливо емоційні песики, частіше це дрібні декоративні породи, можуть зробити калюжу від радості.

Leave a comment

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *