Манго досить примхлива рослина, особливо якщо вирощувати його в домашніх умовах.

Навіть якщо вам вдалося проростити кісточку, що теж далеко не завжди виходить з першого разу, ще не означає, що манго буде рости сама по собі. Обов’язково потрібен додаткове світло, контроль за поливом і підгодівля, більше порад для садівників читайте тут https://pravoved.kiev.ua.

Крім того дана рослина абсолютно не піддається повітряному вкоріненню (навіть з використанням корнеобразующих препаратів), на відміну, наприклад, від лимона, до стовбура досить прив’язати пакетик з землею і через місяць на місці кріплення рясно заколоситься друга коренева система і по суті ми отримуємо два самостійних рослини. З манго подібний спосіб не прокотить.

Коріння як попкорн. Укорінення манго

Але що, якщо вам з якоїсь причини, необхідно його розмножити?

Основна рослина потрібно обрізати, бажано по максимуму, що піде йому тільки на користь (буде добре кущиться), а по друге ми отримаємо життєздатні живці, вони повинні бути 10-15см завдовжки і містити не більше одного аркуша, решта листя безжально обриваємо. Далі ставимо отримані живці у воду (води повинно бути всього пару сантиметрів), бажано щоб на добу у воду був доданий корнеобразователь (наприклад корневін або цитокін), але можна обійтися і без нього.

Далі необхідно запастися терпінням, тому як натяк на корені, живці дадуть тільки через пару місяців, і весь цей час доведеться забезпечувати їх світлом і міняти воду хоча б раз у 2-3 дні, коріння у таких живців більше схожі на попкорн (навіть на дотик) або шматочки пінопласту, ніж на звичайні коріння, але це вони і є.

Коріння як попкорн. Укорінення манго

Далі садимо їх як і будь-які інші рослини і не забуваємо про додаткове освітлення, особливо в перші тижні після посадки.

Leave a comment

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *