Categories
Красота Советы

Ущипніть себе! Три способи за секунди перевірити, чи вистачає вашій шкірі колагену

Колаген – часто називають «будівельним матеріалом нашого організму», оскільки він бере участь у всіх важливих процесах. Він становить 75% основи нашої шкіри і відповідає за її стан (від його кількості залежить, наскільки вона буде підтягнутою і пружною), кісток, м’язів, а також слизових оболонок кишечника і кровоносних судин.

Як кажуть дерматологи, природне вироблення колагену в організмі людини з кожним роком знижується в середньому на 1%, починаючи з 25-річного віку. А у жінок, які переживають менопаузу, він падає щороку на 30%.

Ущипніть себе! Три способи за секунди перевірити, чи вистачає вашій шкірі колагену

Зрозуміти, що у вас явна нестача колагену, можна декількома способами: звернутися до фахівця і пройти обстеження, простежити за появою симптомів (самі явні з них – втрата пружності шкіри, поява зморшок, ламкість волосся, біль у м’язах). Однак косметолог Ава Чи дала інструкції, як визначити, чи є у вас нестача білка, набагато швидше.

«Ущипніть себе за шкіру – вона, подібно желе, повинна повертатися в початковий стан за секунду. Якщо ж вона розгладжується довше двох-трьох секунд, значить, вашому організму не вистачає колагену», – коментує сайт https://intermobi.com.ua.

Ще один спосіб – притиснути шкіру на 10-15 секунд таким чином, щоб утворився залом, а потім різко відпустити. Якщо шкіра швидко розправилася, а на обличчі не залишилося зморшок, значить, браку колагену швидше за все немає.

Третій спосіб визначити тонус і еластичність шкіри – злегка натиснути великим пальцем руки на шкіру щоки і обережно зрушити її в бік. При наявності опору тиску тонус вважається хорошим. Якщо ж шкіра легко зсувається в сторону і при натисканні утворюються дрібні зморшки, то тонус вважається зниженим.

Якщо результат не задовольнив, то не варто засмучуватися. Існують перевірені способи підвищити рівень колагену і поліпшити стан шкіри.

Ущипніть себе! Три способи за секунди перевірити, чи вистачає вашій шкірі колагену

Можна під контролем лікаря приймати колаген в капсулах або ж проконсультуватися з косметологом з приводу . Крім того, дерматологи радять для профілактики приймати коллагеносодержащие препарати людям старше 35 років. А для того, щоб тримати рівень цього важливого білка в нормі, доведеться привчити себе до дотримання розпорядку дня.

По-перше, постарайтеся спати не менше 8 годин щоночі і збільшити фізичну активність протягом дня. По-друге, виключити фактори, що перешкоджають виробленню колагену. До них відносяться надмірне споживання вуглеводів і нестача білка в їжі, тривале перебування на сонці без використання SPF, а також хронічні стреси.

Leave a comment

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *